Lenti termálfürdő

A Lenti Termálfürdő hazánk újabb fürdői közé tartozik, 1978-ban nyílt meg, ugyanis a környékbeli fúrások alkalmával a mérnökök véletlenül gyógyvizet találtak a mélységben. A feltörő 56 fokos termálvíz táplálja a fürdő medencéit, amely gyógyvíz minősítést nyert el 1988-ban. Az itt található 40,000 éves víz messze földön ismert, ugyanis nátrium-hidrogénkarbonát tartalma miatt mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas. A fürdőben található gyógyászati központban komplex kezelések is elérhetőek.

Lenti termálfürdő

Medencék

A fürdő vizei kellemes, 28-34 fokos hőmérsékletükkel egész évben várják a fürdőzni vágyókat. A közönségkedvenc a kinti 1300 nm nagyságú medence, amely a fürdőben a legnagyobb és magában foglal egy a kinti 8 személyes jakuzzit is. A gyerekek a hozzá kapcsolódó pancsolóban játszhatnak kedvükre, míg a felnőtteknek a masszázsfunkció nyújt felüdülést. A vadvízáramlásban úszni a medence egyik különlegessége, de ne feledkezzünk meg a nyakzuhanyról vagy a masszázspadokról sem. A kicsik másik nagy kedvence a 74 méter hosszú és minden irányban kígyózó Anakonda csúszda. A kinti, további összesen 5 medence, köztük az úszómedence a nyár megunhatatlan slágerei.

A benti részen további 3500 nm medence található, így télen is adott a tartalmas pihenés és szórakozás. A fedett területen 5 medence vár minden korosztályt. Van itt úszómedence, gyerekpancsoló, hidromasszázs, gyógymedencék, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. A belső részben mára már elmaradhatatlan kellékként kialakításra került egy szaunavilág is, ami egy hidegvizes merüléssel járul hozzá az egészség fenntartásához. A kabinok közt van két hagyományos finnszauna, egy aromás kabin és egy physiotherm helyiség is. Ha még ezeket nem próbáltad ki, akkor itt a legfőbb ideje, hogy megismerkedj a gyógynövények aromájával és a szaunázás regeneráló hatásával!

A Lenti Termálfürdő nem csak egy egyszerű fürdő, nyáron strandként is működik. A hozzá tartozó kinti részen nagy füves terület várja a látogatókat, hogy kipróbálhassák magukat a strandsportokban, illetve napozással töltsék fel D-vitamin készleteiket. Legyen tél vagy nyár, hideg vagy meleg, a Lenti Termálfürdőben mindig jól telik az idő!


honlap: https://lentifurdo.hu/